Canicrossen en Canitrailen is hardlopen met de hond. Maar wat is het nu precies en wat is het verschil.

Zowel bij het canicrossen als bij het canitrailen loop jij hard samen met je hond over voornamelijk onverharde paden. Je hond is daarbij aan je bevestigd met een elastische lijn. Jij hebt een belt/heupgordel om waar de elastische lijn aan bevestigd is en je hond heeft een harnas aan waar het andere uiteinde van de elastische lijn aan bevestigd is. 

Er zit niet een arbitraire scheidingslijn tussen het canicrossen en canitrailen, immers het is beiden hardlopen met de hond en beide sporten kunnen recreatief en of in wedstrijdverband beoefend worden, maar hieronder zal toegelicht worden waar het verschil hem ongeveer in zit. 

Bij het canicrossen gaat het om de snelheid en wordt vaak in wedstrijdverband bedreven. De snelheid bij het canicrossen ligt hoog en de afstanden zijn relatief kort, tot 6km.

Bij het canitrailen gaat het om het plezier en de omgeving. Het parcours is vaak zwaarder dan bij het canicrossen omdat er meer hoogtemeters gemaakt worden of in zwaarder terrein wordt gelopen. De snelheid ligt vaak lager en de afstanden kunnen varieren van 6km tot ultra-afstanden van 50km 

© 2020 - 2021 Ultrarun-dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel